image
 |  133 1 Квітня 2024 | 11:22

Більшість українців будуть воювати до повної перемоги: результати опитування

61,2% українців вважають за потрібне воювати до повної перемоги України, тобто відновлення кордонів 1991 року і вступу до Європейського союзу та НАТО.

Ще 38,8% - виступають за мирні переговори з Росією та двостороннє припинення вогню, свідчать результати соціологічного опитування всеукраїнської громадської організації "Передові правові ініціативи", проведеного 22-24 березня, - пише ВолиньUA.

У західних областях війну "до повної перемоги" підтримують 72,13% респондентів, за переговори з Росією - 27,87%. У східних та південних регіонах за перший варіант проголосували 51,16%, за другий - 48,84%.

Майже 85% українців вважають, що є вихід із важкої ситуації - об'єднання суспільства та створення відповідної коаліції національної єдності у парламенті та уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокування кордону Україна у березні недоотримала 6,3 млрд грн

77,61% опитаних не підтримують ухвалення Верховною Радою чинного проєкту закону про мобілізацію. Більшість українців вважають, що служити мають підготовлені силовики.

Найбільшою провиною влади українці бачать рівень корупції (28,6%), погане забезпечення армії (16,8%), провальну підготовку до війни (15,2%), руйнівну економічну політику (10,5%) та провальну соціальну політику держави (10,5%).

Було опитано в Україні (крім окупованих та прифронтових регіонів) та за кордоном (де найбільша кількість українських біженців) 5 329 респондентів віком від 18 років методом інтерв'ю face-to-face і телефоном. Похибка репрезентативності не перевищує 2,0%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити