image
 |  162 31 Березня 2024 | 19:51

Через блокування кордону Україна у березні недоотримала 6,3 млрд грн

Через блокування кордону державний бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн.

Попри це індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд грн. Про це поінформував голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

"В останній день березня маємо результат надходжень до бюджету за березень 2024 р. від платежів, що адмініструється митницею. Індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд грн. Виконання 100%. Попри блокування державного кордону, внаслідок якого бюджет недоотримав 6,3 млрд грн", - зазначив він.

Україна та Польща погодили спільний текст Угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Польська сторона вже передала фіналізований текст до Єврокомісії для зворотнього зв'язку. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури 28 березня після міжурядових українсько-польських консультацій.

В міністерстві зазначили, що угода дозволить стратегічно підійти до питання розвитку спільного кордону, зокрема збудувати нові спільні пункти перетину кордону, та загалом пришвидшить контрольні процедури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки та ракет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити