image
 |  0 15 Жовтня 2020 | 17:11

Більшість виборців голосуватимуть за кандидатів навмання

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель прогнозує, що більшість виборців голосуватимуть за кандидатів на підставі зовнішніх ознак, тобто майже навмання.

Про це він заявив на пресконференції, аналізуючи нову систему місцевих виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на номерні знаки можуть різко зрости

"Ми зараз не готові підбивати підсумки агітаційної кампанії, оскільки вона ще триває. Але, узагальнюючи наявні агітаційні матеріали, ми бачимо, що кандидати перейшли в формат інформування про себе. Розповіді про виборчі списки – це лише поверхневе ознайомлення з кандидатами: красива дівчина, яка працює в популярній професії. Оце приблизно формула того, яким чином партії подають кандидатів на місцях. А детального інформування - про професійні навички, про здобутки, про плани роботи – цього немає і навряд чи з'явиться", - сказав Кошель.

Відсутність інформації про конкретних кандидатів є проблемою, породженою як Виборчим кодексом, так і короткочасністю кампанії. Голова КВУ вважає, що виборець повинен сам шукати інформацію про кандидатів і голосувати на підставі конкретних фактів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити