image
 |  1123 16 Лютого 2024 | 08:54

Біля Луцька священник московського патріархату взявся незаконно будувати храм

«У селі будується москаль», - таку фразу вже майже місяць кажуть один одному в Кульчині біля Луцька. Нещодавно тамтешній священник УПЦ МП заявив, що в селі буде новий храм московського патріархату. Гроші на його зведення батюшка збирає з людей.

Коли журналісти зацікавилися будівництвом, священник усе заперечив. Та й взагалі сказав, що його підставив інший, схожий на нього батюшка.

У Кульчині неподалік Луцька зводять церкву Московського патріархату. Гроші на будівництво священник просить у людей.

У лютому 2019 священник УПЦ МП Олександр Шмигаль дійсно лишився без церкви. Більшість прихожан Свято-Георгіївського храму, в якому вінслужив 8 років, вирішили вийти з Московського патріархату. Так як батюшка рішення своєї пастви не підтримав, громада отримала нового священника з ПЦУ.

«Мене 11-го число в єпархії Православної Церкви України владика Михаїл митрополит Луцький Волинський дав мені указ на цю парафію. Я сюди приїхав 11-го числа, я знав, що тут буде, я був вже до цього готовий, що тут просто зараз московський патріархат не віддасть ключі. Це стандартна їхня тема - забрати ключі, забрати начиння. Вкрасти забрати і сказати що цього не було», - розповів настоятель Свято-Георгіївського храму ПЦУ отець Роман Вонсіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині продають занедбане приміщення лікарні (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити