image
 |  0 24 Вересня 2022 | 19:26

Близько 90% повісток в окупованому Криму отримали кримські татари

російські окупанти в рамках оголошеної в рф мобілізації масово розсилають повістки кримським татарам, повідомляє громадська організація КримЅОЅ.

"За попередніми оцінками, близько 90% повісток у Криму отримали кримські татари. Водночас кримські татари - це 13-15% населення півострова. Такі масштаби мобілізації можуть призвести до прихованого геноциду кримськотатарського народу", - розповів аналітик організації Євген Ярошенко.

Як зазначають в організації, згідно з нормами міжнародного права однією з форм геноциду є умисне створення життєвих умов, розрахованих на повне або часткове знищення етнічної групи.

"Кримські татари є громадянами і корінним народом України, яких росія може цілеспрямовано знищувати, кинувши на війну проти власної держави", – зазначив Ярошенко.

Призов жителів окупованих територій до лав окупаційної армії заборонений ст.51 IV Женевської конвенції і є воєнним злочином. Окремим воєнним злочином є примус громадян України до участі у бойових діях проти власної держави.

Загалом з моменту початку "часткової мобілізації" в росії в окупованому Криму повістки в російську армію отримали близько 5000 жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Критична анорексія - розповіли про стан звільнених полонених

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити