image
 |  4 18 Липня 2018 | 19:30

Блогери безперешкодно проникли на територію Харківського бронетанкового заводу

Харківські блогери безперешкодно проникли на територію Харківського танкоремонтного заводу. Автори відео стверджують, що довго гуляли територією заводу, а охорона їх так і не помітила.

Вони виявили там як старі танки, які зберігаються давно, так і нові танки з бірками та символікою ЗСУ, повідомляє Цензор.НЕТ.
Відповідний відеозапис один із блогерів опублікував на своєму каналі в YouTube, проте зараз його видалено зі сторінки. Копію сюжету можна подивитися на каналах інших користувачів YouTube.

"На покинутій військовій базі ми знайшли нові танки! Сьогодні як і завжди ми ходили покинутими і напівзанедбаними обьектами в пошуках бункера, бомбосховища або чогось такого незвичайного... І тут ми знайшли близько 300 старих радянських танків, але коли пройшли між ними далі, то там ще було штук 10 саме нових танків і вантажівка, яка і привезла їх туди. Виглядало це просто як танковий військовий автосалон! На них були бірки-пломби, техніка без пробігу", - написав блогер в описі під відео.

Правоохоронці почали досудове розслідування за фактом проникнення двох блогерів на територію одного з підприємств української оборонної промисловості в Харкові.
"17 липня 2018 року слідчий відділу спецполіції ГУНП у Харківській області вніс відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян) Кримінального кодексу України та розпочав досудове розслідування", - йдеться в повідомленні.
"Зараз слідство встановлює всі обставини події та осіб, причетних до неї", - зазначили в Нацполіції.

Там також додали, що санкція статті передбачає обмеження волі терміном до 3 років.
ДП "Харківський бронетанковий ремонтний завод" - державне підприємство бронетанкової промисловості України, яке здійснює виробництво, ремонт, технічне обслуговування, переобладнання і модернізацію бронетехніки. Колишній 115-й танкоремонтний завод Міністерства оборони СРСР, переданий у 1991 р. у відання міністерства оборони України і отримав нове найменування: "Харківський ремонтно-механічний завод" (в/ч А-1569) пізніше, був перейменований на "Харківський бронетанковий ремонтний завод". Після створення в грудні 2010 року державного концерну "Укроборонпром", завод було включено до складу концерну. Надалі Харківський бронетанковий ремонтний завод (ХБТРЗ) був перейменований на Харківський бронетанковий завод (ХБТЗ).
Інтернет-видання Мій Харків зазначає, що на момент початку російської агресії на Донбасі, весна 2014 року, на території ДП "Харківський бронетанковий ремонтний завод" перебувало на зберіганні військове майно (бронетанкова техніка), яке було на балансі Міністерства оборони України. До 2014 року територію заводу називали кладовищем занедбаних танків, тому що там під відкритим небом іржавіли сотні танків. У 2014 році завод відновив свою профільну діяльність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити