image
 |  5 10 Листопада 2023 | 14:18

Блокування кордону: польські урядовці та перевізники не домовились

Зустріч з представниками уряду Польщі представників польських перевізників, які перекрили кордон з Україною для руху товарів, закінчилася без домовленості після 3 годин переговорів.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Трьохгодинні переговори між представниками польського уряду та перевізників закінчилася без домовленостей і вони налаштовані продовжити блокувати рух товарів через кордон з Україною.

Один з представників перевізників заявив, що вони "не почули ніяких пропозицій, пов’язаних зі своїми вимогами", тоді як ще один висловив сподівання, що зустріч стане поштовхом до того, що ці вимоги виконають.

Державний секретар Рафал Вебер сказав, що польський уряд не може на вимогу перевізників відновити вимогу дозволів для українських перевізників, тому що це рішення на рівні Брюсселя, та що Варшава намагається об’єднати довкола себе інші країни для лобіювання у цьому питанні.

Він також заявив, що говоритиме з Києвом щодо відновлення порожніх смуг на пунктах пропуску для вантажівок, які повертаються до Польщі, та про електронну чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали прізвища волинських митників, яких зловило НАБУ та САП

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити