image
 |  14 19 Вересня 2019 | 16:58

Боратин зібрав більше податків, ніж Нововолинськ

Боратинська ОТГ за вісім місяців поточного року зібрала більше податку на доходи фізосіб, ніж місто Нововолинськ.

Про це повідомив голова Волинського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Віктор Смолярчук.

Так у Боратині сума надходжень цього податку у січні - серпні цього року склала 75 млн гривень, тоді як у Нововолинську - 72 млн гривень. При цьому населення Нововолинська становить 52 тисячі жителів (57 тисяч - населення на території міської ради), а Боратинської ОТГ - 7483 особи.

У Луцьку за поточний період зібрано 632 млн гривень податку з доходів фізичних осіб. У Ковелі - 124 млн, а у Володимирі-Волинському - майже 90 млн гривень.

Читайте також: Відомо, хто встановлюватиме у луцькому НРЦ «довгостраждальний» ліфт

Серед ОТГ та міст помітно виділяється і Підгайцівська ОТГ, яка за обсягами ПДФО займає шосте місце в області - 47,7 млн гривень. Водночас найбідніші п'ять ОТГ Волині зібрали менше 2 млн гривень. Найменша кількість ПДФО надійшла у бюджет Сереховичівської ОТГ Старовижівського району - 1 млн гривень.

Така диспропорція між громадами пов’язана з тим, що ряд великих підприємств області юридично зареєстровані у прилеглих до Луцька селах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити