image
 |  5 27 Липня 2020 | 13:13

Бойовики в черговий раз порушили «всеосяжне перемир'я» Зеленського

Уночі 27 липня бойовики обстріляли позиції збройних сил України на Донбасі – це відбулося вже після початку режиму "повної і всеосяжної тиші".

Про це повідомив головнокомандувач Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимир Кравченко на брифінгу 27 липня та підтвердив штаб ООС у Facebook.

"На жаль, з боку противника о 00:20 – 00:45 був обстріл підрозділу 36 окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Втрат з боку об’єднаних сил немає", – йдеться в повідомленні.  

За словами Кравченка, українські збройні сили на обстріл не відповідали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трагічних подіях на фронті Офіс Зеленського звинувачує українських військових, а не агресора

Головнокомандувач ОС додав, що ще один обстріл зафіксували близько 9 ранку у смузі відповідальності 79-ї бригади. Окупанти за допомогою ручних протитанкових гранатометів здійснили три постріли і встановили три міни ПОМ-2.

За словами Кравченка, ситуація на лінії розмежування стабільна і контрольована.

Як уточнили пізніше у штабі ООС, вночі противник з тимчасово непідконтрольної Ужівки відкривав вогонь по позиціях українських воїнів біля Водяного.

А ранковий обстріл зафіксовали неподалік Новомихайлівки.

Що було раніше: З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московити отримають ліцензію на вбивство наших Героїв, – Тягнибок про чергове «перемир‘я»

Передісторія від "УП":

22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, на якому домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Хайді Грау розповіла, які заходи будуть застосовуватися для посилення режиму припинення вогню на Донбасі.

26 липня президент Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Укрпошті» розповіли, для чого закупили 400 пістолетів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити