image
 |  11 23 Березня 2020 | 13:51

Боже, врятуй Україну від цих недоумків, – Іллєнко про «Слуг народу», які хочуть знищити україномовний інформаційний простір

Верховна Рада збирається нищити українську мову та національний інформаційний простір... під прикриттям боротьби з епідемією! 

Таку думку висловив у соцмержі facebook заступник голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

"Ось лише основні «кроки», які депутатам буде запропоновано ухвалити у рамках «законів проти коронавірусу»:

— Зупинити дію ч.1 статті 9 «Захист інтересів держави та національного телерадіовиробництва» в законів про ТБ і радіомовлення.

— Зупинити дію статті 10 цього ж закону, яка передбачає 75% української мови в телеефірі та дублювання українською всіх іноземних фільмів.

— Дозволити телерадіоорганізаціям не дотримуватися умов ліцензій і скасувати за це штрафні санкції.

— Зупинити дію статті 15 Закону «Про кінематографію», яка забороняє демонструвати фільми, що спрямовані проти незалежності України, поширюють російську або комуністичну пропаганду, принижують українську націю чи мову або учасниками фільму є особи, включені в Перелік осіб, що загрожують національній безпеці.

Читайте також: Пандемія змусила людство включити важелі економічного націоналізму, – Олександр Сич

— Відкласти до 2024 року вступ у дію статті 23 закону про мову «Державна мова у сфері культури».

— Збільшення частки української мови на телебаченні і радіо відкласти до 2026 року.

Це все не чорний гумор, це реальний документ, нібито «пропозиції» від Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики (Volodymyr Viatrovych пише, що ніяких рішень комітет не ухвалював, але це не зупинило існування цих «пропозицій»).

Боже, врятуй Україну від цих недоумків.

Не грайтеся з вогнем!" - написав націоналіст.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити