image
 |  4 8 Листопада 2019 | 08:15

Брати Капранови презентували у Луцьку нові романи (ФОТО)

В рамках туру до обласного центру Волині завітали відомі українські письменники брати Капранови. Зустріч з читачами відбулася 6 листопада у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Про це інформують організатори.

Брати Каправнови – відомі автори і видавці, які працюють і з художньою літературою, і з пізнавальною. Скажімо, зовсім нещодавно за їх книгою «Мальована історія незалежності України» зняли освітній відеоролик, де за 10 хвилин кожен може вивчити увесь шлях становлення держави.

До слова, ідея нової книги «Паперові солдати» теж виникла з пропозиції написати сценарій. Так, головним героєм мав стати волинянин Ніл Хасевич. Письменники почали досліджувати його життя й відкрили для себе справжнього українського «супермена». Так, у хлопця була доволі складна доля, адже підлітком він потрапив під потяг та втратив ногу. Однак отримавши компенсацію вирішив вкласти ці кошти у навчання й поїхав до Варшави, аби стати художником. Та, не зважаючи на хороші перспективи й запрошення у США він залишився вірним Україні та підпільно малював для видань УПА.

Більше того, автори ввели у книгу ще одного відомого художника українського походження Білла Титла, який, як виявилося працював на Діснея. Що пов’язує цих двох героїв можна прочитати у романі. До речі, під час презентації автори наголосили, що книга – життєствердна, тому не варто запасатися корвалолом й перейматися за долю героїв.

Читайте також: У Луцьку презентуватимуть книгу про Василя Стуса

Брати Капранови зазначили, що насправді писати історію, яка відсувалася в США було набагато простіше, адже усе можна було знайти в інтернеті. Натомість життя Ніла Хасевича майже не досліджене, а про технології, якими користувалися у ті часи взагалі нічого не відомо.

Також письменники представили ще одну книгу – «Справа Сивого» у якій ідеться про життя відомого історика Дмитра Яворницького. Автори жартують, що за його біографією можна було зняти повнометражний любовний серіал.

Зацікавила присутніх й інша робота – журналістські розслідування «Майдан: таємні файли». Автори самі були активними учасниками Революції Гідності, а також збирали свідчення очевидців й аналізували чимало подій. Жартома вони кажуть, що це «підручник», який може допомогти організувати ще один майдан. До речі, цю книгу долучили до кримінальної справи щодо подій 2014 року.

Лучани мали нагоду задати питання авторам, поспілкуватися й придбати книги з автографами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку втретє стартував відроджений фестиваль «Оберіг-2019» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити