image
 |  2 29 Серпня 2018 | 15:00

Бринського позбавили статусу Почесного громадянина Луцька

Радянського партизана Антона Бринського, який здійснював каральні операції проти українців та провокував польсько-український конфлікт під час Другої світової війни, позбавили звання Почесного громадянина міста Луцька.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Таке рішення підтримали 28 депутатів міськради.
«Про Бринського є багато досліджень істориків, які вказують на його антиукраїнську та злочинну діяльність. Така людина не може бути почесним громадянином міста. І не потрібно вказувати на правову відповідність. Є питання моралі і принципів. Людина, яка боролася проти України не має права займати місце в історії Луцька», - зазначив у виступі голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.
«Після Революції Гідності та в часи російсько-української війни надважливим питанням для держави є відновлення історичної правди та справедливості, завершення декомунізаційних заходів та нівелювання історичних ворожих міфів чи пропаганди. Одним з таких елементів пропаганди залишається Антон Бринський, який в часи Другої світової війни очолював радянські партизанські загони та активно діяв на території Волині і до сьогодні лишається почесним громадянином міста Луцьк. Насправді Бринський був компартійним діячем та офіцером ГРУ, окрім боротьби з нацистами проводив активну боротьбу з ОУН та УПА, здійснював каральні операції проти мирного українського населення (найбільш відоме спалення села Рафалівка Рівненської обл..), провокував загострення україно-польських стосунків, які проявились у військовому конфлікті 1943 року», - йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку радянського партизана хочуть позбавити звання «Почесного громадянина Луцька»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити