image
 |  4 11 Червня 2021 | 19:38

Британські дипломати одягли форму українських футболістів із Кримом на мапі

Представники посольства Великої Британії в Києві слідом за американськими дипломатами вдягнули нову патріотичну форму Збірної України з футболу на тлі критики форми з боку Росії та прохання УЄФА прибрати гасло "Героям слава" з неї перед "Євро-2020".

Про це інформує British Embassy Kyiv у Facebook.

"Ми не могли не приміряти на собі нову форму збірної України з футболу, на якій зображено мапу країни у її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом.

Бажаємо всім командам успіху та нехай переможуть найсильніші!", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 10 червня тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та співробітники американського посольства одягли нову форму збірної України на Євро-2020 та відзначили її чудовий вигляд.

"Нам подобається нова форма національної збірної з футболу, і ми думаємо, що це чудовий спосіб висловити нашу підтримку", – пояснила Квін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство США в Україні похвалилося фотографією у новенькій формі збірної України з футболу (ФОТО)

Передісторія від "УП":

Із 11 червня до 11 липня 2021 року пройде чемпіонат Європи з футболу 2020 року, який перенесли на рік через пандемію Covid-19.

6 червня Українська національна збірна представила нову форму, в якій виступатиме на Євро-2020 з контуром країни з Кримом та написами "Слава Україні!" на спині й "Героям слава!" на комірі.

8 червня Російська футбольна спіока надіслала лист до УЄФА, де поскаржився на "політичне гасло" на формі української збірної на чемпіонаті Європи.

10 червня Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зажадала від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава".

В Офісі президента України назвали гасло на формі української збірної абсолютно слушним. Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що в Римі 10 червня тривали перемовини з представниками УЄФА з приводу форми української збірної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольним символом держави затвердили гасло «Слава Україні! – Героям слава!»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити