image
 |  2 10 Червня 2021 | 22:47

Посольство США в Україні похвалилося фотографією у новенькій формі збірної України з футболу (ФОТО)

Україна отримала чимало підтримки у протистоянні з Росією в питанні щодо форми футбольної збірної. Одними з тих, хто першим висловив таку підтримку, було Посольство США в Україні.

Про це повідомляє «24 канал».

Після того, як в Росії піднявся скандал через форму збірної України, на офіційних акаунтах американського Посольства в соцмережах була опублікована фотографія української форми з підписом «Нам подобається нова форма». А також використані гасла «Слава Україні!» та «Крим – це Україна».

Посольство США в Україні після цього отримало один з екземплярів форми з автографами гравців збірної України. Американським дипломатам дісталася форма Олександра Зінченка після матчу з Кіпром.

Але однією футболкою американці не обійшлися. Відтак вони купили собі ще футболок. І виклали фотографію в новій українській формі.

«З нетерпінням чекаємо на першу гру в неділю! Не знаємо, хто переможе, але українська команда виглядатиме чудово», – підписали фотографію американські дипломати.

Ситуація з формою збірної України та скандальною поведінкою росіян

Збірна України з футболу 6 червня представила нову форму для Євро-2020. На формі зображений контур України (включно з окупованим Кримом), а також два гасла – «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Нова форма обурила росіян. І вони почали вимагати в УЄФА її заборонити. Спочатку УЄФА відмовила, але згодом таки під тиском російської сторони змінила своє рішення – гасло «Героям слава!» слід прибрати.

Україна вирішила домовитися з УЄФА залишити форму так, як вона була створена до цього – з обома гаслами. Адже саме їх використовують вболівальники на трибунах під час матчів збірної України.

Росія ж залишилася незадоволена рішенням УЄФА щодо того, що слід прибрати лише одне гасло. Адже окупований Крим і надалі залишатиметься на формі збірної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА зобов'язав збірну України з футболу прибрати з форми слова «Героям слава»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити