image
 |  4 2 Березня 2023 | 14:02

Брянська область: історія про "українську ДРГ" - це провокація росіян

Події у Брянській області Росії назвали "класичною провокацією" росіян.

Про провокацію противника заявили і в Генштабі Збройних сил України, передає ВолиньUA.

Український Генштаб також прокоментував поширену в російських пропагандистських ЗМІ інформацію. Командування наголосило, що ЗСУ ведуть бойові дії виключно на території України.

"Все, що відбувається на Росії, – це опір місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки чи інші причини, які не залежать від ЗСУ. Зокрема повідомлення в інтернеті про події Брянщини є зухвалою московською провокацією", – заявили в Генштабі в коментарі "Бабелю".

На тлі звинувачень РФ щодо "українських диверсантів" в ОК "Північ" нагадали про можливі провокації ворога.

"Ворог може вдаватися до провокацій та намагатися дискредитувати ЗСУ", – йдеться в повідомленні пресслужби.

Події у Брянській області РФ — це внутрішнє протистояння між громадянами Росії, - повідомив у коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов.

«Так звана Російська Федерація — це абсолютно нестабільне утворення з колосальною кількістю внутрішніх конфліктів: міжнаціональних, соціальних, політичних. І справді, мають місце, зокрема, ось такі речі, що говорить про протистояння в середині самої Російської Федерації між громадянами самої Російської Федерації», — сказав він.

Також представник розвідки зазначив, що вже є публічні свідчення перебування бійців «Русского Добровольческого корпуса» на тій території.

«Це свідчить про те, що напевно народ Росії починає прокидатися проти кривавої путінської диктатури», — додав Юсов.

Він також наголосив, що Інформацію щодо загиблих чи травмованих потрібно перевіряти додатково.

«Наскільки відомо, зокрема із заяви РДК, що вони воюють не проти цивільного населення, а виключно проти режиму Путіна і тих хто йому служить», — додав Юсов.

Що відомо про ситуацію в Брянській області

1 березня російські пропагандистські ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію, що на територію Брянської області нібито зайшла українська ДРГ.

Пізніше губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що нібито з території України в прикордонний Климовський район РФ "проникла ДРГ".

За словами чиновника, "ДРГ" начебто схопила в заручники мирних жителів і нібито обстріляла автомобіль, вбивши людину й поранивши дитину.

Цю інформацію швидко підхопили пропагандистські ЗМІ, але їхні повідомлення почали швидко обростати суперечливими подробицями.

Згодом російська ФСБ заявила, що в області "знешкоджують озброєних українських націоналістів, які порушили державний кордон".

Фото та відео, які б могли підтвердити їхні заяви, російська сторона не публікує.

Тим часом в мережі з'явилися перші відео, попередньо, з Брянської області. На них озброєні чоловіки називають себе бійцями "Російського добровольчого корпусу". Кажуть, що "прийшли не як ДРГ, а як визвольна армія". Закликають росіян "боротися з путінським режимом".

На відео можна бачити Дениса Нікітіна, який від початку повномасштабного вторгнення перебував в Україні та брав участь у боях на боці України.

На руках чоловіків видніються жовті стрічки. На кадрах чути автоматні черги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити