image
 |  4 1 Серпня 2020 | 19:58

Тpетього сеpпня влади Луцька та Волині планують дати відсіч на «чеpвону зону»

Після оголошення рішення державної комісії ТЕБ та НС про поділ міст та районів Волині на епідеміологічні зони, місцеві чиновники озвучили свою позицію. Посадовці Луцькради та Волиньради - проти посилення карантину.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Нагадаємо, напередодні 31 липня державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Луцьк до «червоної» епідеміологічної зони. З тpетього серпня Луцькрада мала б зачинити ДНЗ, ресторани і припинити рух громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк не буде виконувати «недолугі, невчасні та непрофесійні рішення» і вводити «червону зону»

Що кажуть в Луцькраді

«Це рішення нас здивувало», - розповів «Суспільному» виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

З його слів, станом на 1 серпня влада міста не збирається зачиняти дошкільні заклади, кафе та зупиняти роботу громадського транспорту.

«Ми не розуміємо, чому саме Луцьк, а не Рівне, Івано-Франківськ, Одеса - де показники набагато гірші ніж у нас? Напевне МОЗ має якось аргументувати таке своє рішення. Я не бачу підстав зупиняти транспорт», - каже очільник Луцькради.

З його слів, напередодні у соцмережах провели опитування. 99% опитаних - проти посилення карантину.

Остаточне рішення, щодо посилення карантину в місті, Луцькрада озвучить 3 серпня. Тоді відбудеться сесія.

«Хоча, вже сьогодні я знаю позицію депутатів. Вона така ж, як і в мене», - сказав Пустовіт.

З його слів представники бізнесу, вже попередили, що відстоюватимуть подальшу роботу закладів громадського харчування у Луцьку.

За увесь час пандемії у Луцьку зареєстрували 918 випадків коронавірусної інфекції. З них 15 - цієї доби. Станом на 1 серпня госпіталізовано 76 лучан: "Це небагато для 200-тисячного міста", - каже Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засліпило? Ляшко дав недолуге пояснення, чому Луцьк – у червоній зоні, а Київ та Львів – ні

Що кажуть в облраді

Згідно з рішенням держкомісії ТЕБ та НС, у «помаранчевій» зоні опинилися: Луцький та Любешівський райони. У «жовту» зону потрапили 5 районів: Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький, Турійський та місто Нововолинськ.

За кілька годин після оголошення рішення держкомісії, голова облради Ірина Вахович опублікувала на власній сторінці у соцмережі допис, у якому повідомила, що не підтримує посилення карантинних обмежень.

Суспільному Ірина Вахович телефоном розповіла, що область не готова до карантинних обмежень:

«Ми вже й так багато втратили в економічному розвитку. Не можна рубати і так обмежувати. Луцьк у червоній зоні, то там взагалі обмеження настільки критичні, що вони не дозволять розвиватися місту».

Спільну позицію, щодо поділу міст та районів області на епідеміологічні зони, ОДА та облрада озвучать 3 серпня.

«До понеділка будемо повністю готові по нормативній базі, що можна з цим зробити, будуть перемовини», - розповіла Ірина Вахович.

З її слів, через карантин обласний бюджет недофінансований на 200 більйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопіль, як і Луцьк, не буде вводити «чеpвону зону» і з понеділка працюватиме у звичному режимі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити