image
 |  2 1 Жовтня 2020 | 16:11

Будівництво інфраструктурних об’єктів у Луцьку має стати пріоритетом влади, - голова фракції ВО «Свобода»

Цей час ще не настав. Але він неухильно наближається. Якщо нічого не робити зараз, Луцьк через кілька років буде паралізований транспортними заторами. І картина у нашому місті дуже нагадуватиме Львів.

Про це написав на своїй сторінці в мережі facebook голова фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді Микола Федік.

"З початком осені потік автотранспорту через вулиці міста значно зріс. У час пік окремі вулиці Луцька перевантажені. Особливо складна ситуація на мостах через річку Стир, поблизу кільцевих транспортних розв'язок, у центрі та біля ринків. 

Місту катастрофічно не вистачає нової інфраструктури. Так, поточні і навіть капітальні ремонти вулиць проводяться з більшими чи меншими темпами. Але вони не врятують місто від транспортного колапсу. Луцьку не вистачає нового мосту через річку Стир. Нових транспортних розв'язок. Магістралей з більшою пропускною спроможністю. І повноцінної окружної дороги. Все інше - безуспішна спроба втекти від проблеми, лікувати симптоми, а не причини.

Як кандидат на посаду міського голови Луцька я вважаю будівництво значних інфраструктурних об'єктів одним з пріоритетів діяльності влади, який має стратегічне значення. Звісно, із залученням державного та інших джерел фінансування. Потрібно відмовитися від провінційного мислення і розвивати місто відповідно до його масштабів та потенціалу. Зараз проєктуються, будуються і розширюються окружні дороги навколо Рівного, Житомира, Тернополя, Львова, Полтави. На черзі інші міста і навіть містечка. Луцьку у цьому переліку немає. Ми перебуваємо на узбіччі великого інфраструктурного будівництва. Так не повинно бути. Якщо ми хочемо розвивати місто, маємо виходити за вузькі рамки і мислити на перспективу", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Федік: Читайте книги і менше дивіться олігархічні телеканали. Це один з ефективних способів навчитися мислити критично

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити