image
 |  5 10 Листопада 2020 | 11:31

Бюджет-2021 від Зеленського такий же абсурдний, як і його політика

Бюджет 2021 року від уряду Зеленського такий же абсурдний і нереалістичний як і його політика. Взяті зі стелі цифри, відірваність від дійсності, фантастичні прогнози і спроби компенсувати свою некомпетентність через податковий тиск на бізнес - такі основні риси цього папірця, створеного урядовцями.

Зеленський живе у вигаданій реальності. Можливо, він, як Буратіно, вважає, що гроші ростуть на полі чудес. Тоді не дивно, чому його команда підготувала для країни саме таку версію державного бюджету на 2021 рік. З рекордним дефіцитом у 270 мільярдів гривень. З повним нехтуванням світової економічної кризи та пандемії коронавірусу. З інфляцією у 7,3%. Із зменшеними у 3 рази витратами на боротьбу з COVID-19. І в той же час із збільшенням мінімальної зарплати на 1500 гривень на фоні росту прожиткового мінімуму на 71 гривню і урізання на півмільйона видатків на субсидії.

На потреби депутатів у 2021 році закладено 3,2 млрд гривень - половина фінансування української науки. Зростання видатків на Верховну Раду становить 9%. Уряд отримає на 8% більше. Зате армію фінансуватимуть на 127 млн гривень менше. Про місцеві громади також забули. Тому Волинь знову буде шукати кошти у власному бюджеті на боротьбу з коронавірусом та іншими проблемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто проходить у депутати Ковельської районної ради? (СПИСОК)

Я не знаю, звідки влада буде брати гроші на виконання своїх часто суперечливих рожевих мрій. Може, доїтиме бізнес? Чи влаштує штучний обвал гривні? Бо яка логіка скорочувати субсидії для населення і водночас різко піднімати ціну на газ вже з листопада?

Але Зеленський і логіка - речі несумісні. Що точно можна стверджувати: з бюджетом від Зеленського 2021 рік обіцяє бути складним. Якщо звісно існуватиме сам бюджет.

Анатолій Вітів, голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити