image
 |  4 16 Лютого 2021 | 10:41

Через дії очільника Держгеокадастру Волині Боярчука місцеві бюджети втрачають мільйони гривень

Держгеокадастр заблокував наповнення місцевих бюджетів коштами, які надходять з оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності.

На сайті Держгеокадастру в розділі "земельні аукціони" розмістили перелік ділянок для продажу права на них під час торгів, - пише t1.ua. 

Так, у Волинській області в даному переліку вказані земельні ділянки загальною площею 11 525 га. Згідно інформації управління, за 2020 рік середня вартість від продажу права оренди становить 13% від нормативно грошової оцінки. Середня вартість 1 га ріллі по області становить 21 800 грн., не важко підрахувати, що 13% від 21 800 грн становить 2 834 грн. за один гектар.

І теоретично, продавши права оренди на всі ділянки, що включені до переліку, а саме 11 525 га в середньому по 2 834 грн за один гектар, місцеві бюджети області могли б поповнитися щонайменше на 32,6 млн грн. Це середня цифра, яка розрахована за результатами 2020 року, проте за прогнозами фахівців вартість оренди землі у 2021 році буде вищою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій луцького тролейбуса, який зіткнувся з Lexus, заплатить штраф

Однак наразі розпочати процедуру торгів не можливо розпочати. Згідно повідомлень наших джерел, Володимир Боярчук, який сьогодні виконує обов'язки начальника Волинського Держгеокадастру, утримує всю документацію по виставленню земельних лотів на торги. За інформацією основних виконавців земельних аукціонів в області, заблокованими є близько 700 ділянок та документаціі на них.

Можна припустити, що Володимир Боярчук робить це, бо вигідніше "роздерибанити" ці землі по 2 га і передати у приватну власність, ніж дати місцевим бюджетам можливість отримувати щорічно кошти з оренди, адже згідно законодавства 100% від вартості оренди зараховуються на рахунки місцевих органів самоврядування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити