image
 |  2 7 Квітня 2021 | 20:19

Через допінг російських олімпійських чемпіонів дискваліфікували на чотири роки

Спортивний арбітражний суд (CAS) вирішив через допінг дискваліфікувати на чотири роки російських чемпіонів Олімпіади – легкоатлетів Наталію Антюх та Андрія Сільнова.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на російський "РБК".

Зазначається, що спортсмени порушили антидопінгові правила. У релізі суду щодо цього рішення йдеться, що санкції проти олімпійців будуть діяти чотири роки, починаючи з 7 квітня 2021 року.

Окрім того, всі конкурсні результати, яких спортсмени досягли, будуть конфісковані. Йдеться про титули, нагороди, медалі, а також призів та грошей за виступи.

Сільнов займався стрибками у висоту, а у 2008 році став переможцем Олімпіади.

Антюх неодноразово вигравала чемпіонати світу та Європи з бігу з бар’єрами. На Олімпійських іграх в Лондоні у 2012 році взяла золото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вимагають повернення у власність громади приміщення, яке попередньо продали на аукціоні

Як нагадує "УП", російські спортсмени доволі часто потрапляють у допінгові скандали. Так, у лютому 2020 року Міжнародний союз біатлоністів (IBU) дискваліфікував на 2 роки російських біатлоністів Євгена Устюгова (золотий призер Олімпіади-2014) та Світлану Слєпцову за вживання допінгу.

Окрім того, Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) дискваліфікувала президента Федерації бобслею Росії Олександра Зубкова і ще трьох бобслеїстів з РФ за вживання допінгу і спроби це приховати.

У березні 2021 року російську олімпійську чемпіонку з важкої атлетики 2008 року Оксану Сливенко визнали винною в порушенні антидопінгових правил за підсумками перевірки даних Московської лабораторії, повідомляє прес-служба Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити