image
 |  13 6 Квітня 2021 | 13:12

Через горіння сухостою на Волині можуть залишитися без світла населені пункти

Кожної весни Волинь у вогні: горять поля, торф’яники, навіть ліси та лінії електропередачі. Коли палій запалює сірник, сумнівно, чи задумується він про масштаби негативних наслідків. А пожежі під ЛЕП мають особливо руйнівну силу.

Про це інформує пресслужба «Волиньобленерго».

Попри застереження, безтурботні й «хазяйновиті» волиняни продовжують палити сухостій. Горіння трави, сухостою – процес некерований. Зупинити пожежу, що добре розгорілася, буває дуже непросто.

Пожежі біля ЛЕП призводять не лише до вигорання землі й дерев, але й до знеструмлення цілих населених пунктів і підприємств. Замість того, щоб виконувати планові роботи, енергетики змушені витрачати час і ресурси на аварійні ліквідації наслідків пожеж.

Енергетики наголошують: якщо ви підпалюєте вогонь в охоронній зоні ліній електропередачі – від 2 до 10 м по обидва боки від ліній – ризикуєте пошкодити електроустаткування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред ночі викрали авто: на місці працювала слідчо-оперативна група

Рік тому оновили штрафи. Штраф за знищення або пошкодження рослинності вогнем підняли у 18 разів – до 91 800 грн. Максимальний становить 153 000 грн. А за випалювання трави тепер можуть покарати обмеженням волі строком від двох до п'яти років.

Що робити? Якщо ви стали свідком будь-яких небезпечних інцидентів або пошкодження електрообладнання, повідомляйте у поліцію та цілодобову безплатну лінію кол-центру ПрАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити