image
 |  4 29 Квітня 2020 | 21:00

Через напад на журналіста Кутєпова ДБР порушило справу

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через інцидент між поліцейським та журналістом Богданом Кутєповим під Кабінетом міністрів.

Про це інформує пресслужба ДБР.

"Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні. 

У ДБР зазначили, що за повідомленням у ЗМІ, 29 квітня близько 12:00 у Києві біля будівлі Кабміну поліцейські перевищили свої службові повноваження та завдали тілесні ушкодження журналісту «Громадського телебачення».

У разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, додали в Бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступниця голови Волинської ОДА продемонструвала кричущу управлінську некомпетентність

Як уже повідомляв Укрінформ, представники підрозділу патрульної поліції застосували силу до журналіста телеканалу Hromadske Богдана Кутєпова вранці 29 квітня, коли той вів трансляцію із акції підприємців з-під Кабміну.

У МВС повідомили, що через конфлікт між поліцейськими та журналістом розпочато службове розслідування щодо патрульного.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити