image
 |  5 24 Липня 2020 | 18:41

Через теракт у Луцьку СБУ «посилює безпекові заходи» у столиці

Служба безпеки вживає всі необхідні заходи для збереження спокою та порядку як у Києві, так і в інших регіонах країни.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на начальника київського міського та обласного управління СБУ полковник Олег Головаш, якого цитує пресслужба відомства.

"Звісно, ми звертаємо особливу увагу на безпекову ситуацію в столичному регіоні незалежно від заяв будь-яких політичних сил чи представників місцевої влади. Адже саме в Києві розташовано багато стратегічних об’єктів. Тож посилений контроль над безпековою ситуацією в столиці є звичним явищем для силових органів. Відбувається конструктивна співпраця", - пряма мова Головаша.

Як повідомив Головаш, після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений "жовтий" рівень терористичних загроз у регіоні.

Крім того, вирішено запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів столичного регіону. Основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення заручників у Луцьку люди вважають інсценуванням від правоохоронців (ВІДЕО)

Передісторія від "УП":

21 липня близько 9:25 ранку у центрі Луцька озброєний чоловік захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами.

Максим Кривош ("Плохой") вимагав від топ-політиків, олігархів і духовенства України записати відео, де вони визнають себе "терористами в законі", а від президента Зеленського – прорекламувати д/ф "Земляни" (2005), погрожуючи підірвати автобус і радіокеровану бомбу в місті.

Приблизно о 21:40, після того як силовики відмовилися від штурму, він відпустив людей і вийшов після бесіди із Зеленським, який виконав вимогу терориста.

Терориста затримали без втрат. Поліція відкрила справу за статтею "захоплення заручників", СБУ – за статтею "теракт".

За даними правоохоронців, у зловмисника були спільники – зокрема, одного затримали в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увесь інцидент (луцький) – інсценування. Хтось чинить тиск на гаранта і на суспільство, - співзасновник УБОЗу Валеpій Кур

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити