image
 |  7 2 Червня 2020 | 09:49

На Колківщині висадили 156 гектаpів молодого лісу (ФОТО)

Щорічно навесні та восени працівники Колківського лісгоспу проводять роботи із висаджування лісу.

Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

В 2020 році було проведено відтворення лісів на площі 312 га, в тому числі садіння на площі 156 га.

Для порівняння: у 2019 році площ лісу працівники ДП «Колківське ЛГ» відтворили на 387 гектарах, з яких вручну посаджено 136 га.

Але робота лісівника не закінчується весняною посадкою. Насправді – тільки розпочинається. Щоб ліс зростав впродовж багатьох років, потрібно дбати за молоденькими лісопосадками, створюючи сприятливі умови для росту та розвитку тендітних насаджень, викошуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід.

У перші роки такі площі просапують, а надалі – до справи беруться працівники, які прокошують ділянки з насадженнями ручним або механізованим способом. Повільно, акуратно проходячи кущорізами між молодими пагонами, вміло зрізуючи бур’яни, лісівники формують бажаний склад і густоту насаджень.

До слова: минулого року було проведено догляд за лісовими культурами на 855 гектарах при плані 800 га. В 2020 році вже проведено догляд на 150 гектарах. Роботи тривають.

Керівництво лісгоспу докладає максимум зусиль, знань і умінь, щоби впоратися з нелегкою і відповідальною роботою – відновлення та примноження лісів.

Результатом роботи лісівників є молоді соснові бори та діброви, які виростуть для нащадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про спортсмена борцівського клубу з Волині, який у 19 років став тричі чемпіоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити