image
 |  9 31 Березня 2023 | 11:52

Черговий скандал в Іваничах: депутат, який 9 рік захищає східні рубежі України, розкритикував голову Томашевську

Постачальник теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент» виграв суд проти голови селищної ради Лідії Томашевської. Яка таким чином безпідставно витратила бюджетні кошти на адвоката.

Про скандал, який розгорівся в Іваничах написали місцеві ЗМІ.

Як повідомив БУГу директор теплопостачальної організації Костянтин Богатов. За його словами, 29-го березня відбулося засідання суду, який і виніс рішення, задовольнивши позов ТОВ «Аванті-Девелопмент» і скасував рішення Іваничівської селищної ради від вересня 2022 року “Про встановлення тарифу на тепло – 3,190 грн/Гкал з ПДВ”. Як тепер виявилось, Томашевська це робила, не маючи на це жодних законних підстав.

Нагадаємо, Томашевська і керівництво ТОВ «Аванті-Девелопмент» не могло дійти консенсусу щодо того, по якій ціні платити за теплопостачання. Голова селищної ради вперто запевняла на тому, що розрахунковий тариф на тепло має бути такий, який був на 24-те лютого 2022 року, тобто до війни – це 3,190 грн/Гкал з ПДВ, або 2658,48 грн/Гкал без ПДВ.

Тоді, як директор ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтин Богатов був переконаний, що законним є тариф 3,004 грн/Гкал. Нонсенс у тому, що постачальник пропонував нижчий тариф – 3,004 грн/Гкал.

В результаті Томашевська на пустому місці спричинила скандал, а також, не маючи жодних законних підстав, понад два місяці не сплачувала за тепло й заборгувала «Аванті» 2,5 мільнони гривень, через що в ліцеї №1, дитсадочку та лікарні кілька днів не було опалення.

До того ж, пані Лідія даремно витратила кошти місцевого бюджету, оплачуючи послуги адвоката.

До слова, згідно інформації з Prozorro, послуги з юридичного консультування та юридичного представництва вартували селищній раді 30 тисяч гривень.

Наразі у суді знаходяться ще дві позовні заяви ТОВ «Аванті-Девелопмент» проти голови горомади, до яких їх також спонукала діяльність Томашевської. Тож замість того, щоб дбати про потреби місцевих мешканців і розвиток громади, Лідія Томашевська, витрачає кошти місцевого бюджету на суди й адвокатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільниця Іванич знайшла 400 тисяч на ремонт укриття сільради і лише 50 тисяч - для військових

Такі дії голови громади спричинило хвилю обурення серед населення. На сторінці у Фейсбук військовий з Іванич, який вже 9 рік захищає Україну на східних рубежах, депутат Володимир-Волинської райради (фракція ВО "Свобода") Віктор Вілентко висловив свою думку з приводу ситуації та засумнівався щодо наявності влади у його рідному селищі. Також військового хвилює актив громади, який ніяким чином себе не проявляє.

«Кожна влада має право на критику і це правда, при єдиній умові, коли вона є. В даній ситуації виникає питання, котре напевно має турбувати усіх, а влада є?? Я особисто не мав часу вникати у цей весь бардак, котрий твориться в моїх уже рідних Іваничах. Ми з Вами дожились до того, що і самі не знаємо, а чи село закинуте ми, а чи все ж селище. Місяцями не буваю на місці бо війна, а коли надіюсь приїду то напевно знову піду на барикади. Дістало слухати та чути те що пишуть. Складається враження, що головний ворог причаївся на місцях. У мене запитання, а де громада, де актив ? Все так побудовано як в тунелі, стук та відстук. Ну, Ну…» - написав Вілентко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити