image
 |  2 9 Листопада 2022 | 12:51

Очільниця Іванич знайшла 400 тисяч на ремонт укриття сільради і лише 50 тисяч - для військових

Новий скандал в Іваничах. Днями на черговому засіданні виконкому там перерозподіляли гроші. Місцевих обурили суми, адже на допомогу військовим виділили 50 тисяч гривень, тоді як на ремонт укриття в селищній раді – майже 400 тисяч гривень.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

На камеру житель села Іваничі говорити боїться, але зізнається, що на останніх виборах очільника громади голосував за Томашевську.

Тепер шкодує та каже, що голову громади пора з посади попросити. Та додає, що проти неї збиратимуть підписи.

Висловити недовіру владі запропонувала місцева активістка та волонтерка Олександра Шептор. Певнить, що завжди була поза політикою, але нині мовчати не може. Її, як і багатьох мешканців громади обурив перерозподіл коштів з місцевого бюджету. На ремонт укриття у селищній раді виділили майже 400 тисяч гривень, для порівняння на ремонт сховища у першій школі раніше виділили трішки більше як 150 тисяч гривень.

Голова громади Лідія Томашевська каже, що відремонтувати укриття це лише стіни пофарбувати. Сам поточний ремонт включає вхід, аварійний вихід, два санвузли, кладову, кілька коридорів і кімнат. 400 тисяч на думку Томашевської це і так зі знижкою.

Гроші, що виділили на ремонт це ті, що вдалося отримати завдяки перевиконанню місцевого бюджету.

А щодо першої школи, на ремонт укриття в якій скаржаться місцеві, Лідія Томашевська каже, це наслідки ремонту ще у 2019 за часів попереднього керівництва.

Про укриття у сільраді Томашевська каже, що вимушені робити ремонт, бо отримали попередження від прокуратури та ДСНС. Проте, рятувальники зазначають, що перевірку укриттів робили, але лише у освітніх закладах.

Адміністративний позов про який так розповідає пані Лідія, складений за адресою Грушевського,6, де нині приміщення Просвіти. А кошти на виконкомі виділили на ремонт укриття за адресою Грушевського,13, тобто там, де знаходиться приміщення сільради, яку не згадують ні ДСНС, ні прокуратура.

Нагадаємо, що у період війни, на Волині голова Іваничівської громади Лідія Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

З часу повномасштабної російської агресії Іваничі не раз ставали центром скандалу. Чого варта історія про зафарбування малюнка з російським кораблем дирекцією Іваничівського ліцею. Або заборона проведення благодійного ярмарку на Трійцю, у рамках якого небайдужі активісти хотіли зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити