image
 |  2 6 Листопада 2023 | 11:22

Чи буде росія обстрілювати енергетичну інфраструктуру: у ГУР дали прогноз

Росія може обстріляти енергетичну інфраструктуру України після настання холодів.

Це будуть не такі примітивні атаки, як минулого року, сказав представник ГУР Міноборони, генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

Зараз складно сказати, чи будуть обстрілювати ракетами, чи дронами. Складно спрогнозувати тактику та схему потенційних ударів по енергосистемі.

"Вона може бути різною. Це можуть бути удари із застосуванням виключно ракет різних типів, можуть бути комбіновані удари з використанням і ракет, і безпілотних літальних апаратів. Разом з тим, за оцінкою воєнної розвідки, це однозначно будуть не такі примітивні атаки, як минулоріч", - пояснив представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній командувач ССО Хоренко: Про що я можу жалкувати - так тільки про те, що я не завершив спланованих операцій

Окупанти можуть вдаватися до комбінованих ударів з використанням дронів, крилатих ракет та балістичних снарядів. Українська ППО посилилась, тож ворог може використовувати більше балістики, яку складніше збивати.

За оцінкою ГУР, ворог буде використовувати більше саме крилатих ракет, а не балістики. Скібіцький вважає, що основними ударними елементами будуть ракети Х-101, Х-555 та "Калібри". З 25 вересня Росія не застосовує цих ракет, їх можуть накопичувати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити