image
 |  0 23 Вересня 2022 | 21:43

Чи буде цьогорічна зима суворою

Синоптики спрогнозували, якою буде цьогорічна зима в Україні.

Ймовірність тривалих холодів взимку є мінімальною. Інформація про надзвичайно сувору зиму цьогоріч не має наукового підґрунтя та науково обґрунтованих методичних розрахунків. На цьому наголосили в Укргідрометцентрі.

"Сучасний розвиток метеорологічної науки у всьому світі не дозволяє складати прогнози розвитку атмосферних процесів з такою великою завчасністю", – зазначили фахівці.

Водночас, завдяки метеорологічним спостереженням, які в Україні проводять понад 100 років, є можливість проаналізувати масиви інформації та визначити напрямки у температурному режимі України.

Синоптики дійшли до висновків, що середня температура за період грудень-лютий очікується на 1-2°С вищою за норму, а ймовірність тривалих холодів взимку є мінімальною.

Можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб. Тож перенесення початку опалювального періоду на пізніші строки є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити