image
 |  0 1 Лютого 2020 | 11:38

Чи є кава в розчинному напої «три в одному»?

В Україні експерти проаналізували інгредієнти розчинної кави "3 в 1" і дійшли до висновку, що вони є лише розчинними цукровими напоями.

"Більшість розчинної кави зазвичай виробляють із робусти, бо в ній більший вміст кофеїну, ніж в арабіці. У стіки кавових напоїв "3 в 1" рідко додають сублімовану каву, яка має кращі смакові властивості, аромат і є найдорожчою через технологію виробництва – каву дрібно перемелюють, заморожують з водою, а далі за допомогою спеціальних пристроїв відокремлюють від рідини", – повідомила керівник відділу тестувань Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій у коментарі expres.online.

Кофеїну в таких напоях небагато - 0,1-0,3%. Це не надто збадьорить. У складі такого продукту на першому місці - цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притуплення голоду та омолодження: назвали дію натурального чаю

"Він переважає і становить більше, аніж 50% вмісту стіка. Виробники таким чином збільшують масу та об'єм розсипчатого продукту. Окрім цукру, у складі таких стіків зазвичай можна знайти і підсолоджувачі - натуральні, як-от стевія (E-960), та штучні (Е-950), які у 100-200 разів солодші за цукор", - сказала Кільдій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити