image
 |  4 18 Вересня 2018 | 11:37

Чи потрібно називати медзаклад Волині ім'ям Бориса Клімчука? - думки депутатів

Волинському обласному перинатальному центру хочуть присвоїти ім'я колишнього голови обледержадміністрації часів Кучми та Януковича - Бориса Клімчука. Відповідний проект рішення буде розглянутий на найближчій сесії обласної ради. Така ініціатива вже викликала неоднозначну реакцію громадськості.
"ВолиньUA" вирішив поцікавитися думкою тих, хто безпосередньо прийматиме рішення з цього приводу наприкінці вересня.
 
Анатолій Вітів (ВО "Свобода"):
"У цьому питанні я виділив би дві складові: Клімчук як людина і як політик. Зараз ми говоримо про Бориса Клімчука як політика. А як політик він представляв інтереси Партії регіонів на Волині в часи президентства Януковича. Був фундатором прорегіональної більшості в обласній раді. Чи не на кожній нараді не втомлювався говорити про Януковича як свого президента і демонструвати йому відданість. Тому було б неправильно називати ім'ям цієї людини, яка уособлює режим Партії регіонів, медичний заклад. З такими підходами можна дійти до того, що окремі заклади скоро називатимуть на честь Януковича. Тому наша фракція категорично не підтримуватиме це рішення".
 
В'ячеслав Рубльов (УКРОП):
"Фракція УКРОПу обговорює цей проект рішення. В нас поки що немає кінцевої сформованої думки. Є лише позиція окремих депутатів. Існують різні думки, як за, так і проти. Остаточне рішення будемо приймати на засіданні фракції. На ньому я теж буду озвучувати свою думку. Але зараз не хотів би її казати".
 
Костянтин Зінкевич ("Самопоміч"):
"Я ще не знаю думку всієї фракції. Але особисто не буду підтримувати такі речі. Не тому, що я маю щось проти Бориса Клімчука персонально. Просто не треба нам закарбовувати у вічність представників минулого, які працювали проти прогресу, проти руху країни у правильному напрямку. Бо таке рішення - це пропаганда, яка працює на рівні підсвідомості. І, якщо його підтримати, то з часом вона може стати нормою".
 
Віталій Заремба (Блок Петра Порошенка "Солідарність"):
«Я поки що не знаю, яку думку з цього питання має фракція. Але особисто підтримую таку ініціативу всіма фібрами душі. Саме Борис Клімчук стояв у витоків спорудження Волинського обласного перинатального центру. Він мріяв про його будівництво давно. Це був його проект. Тоді йому вдалося заручитися підтримкою Києва, пролобіювати початок будівництва. Тому якщо постане питання присвоювати чиєсь ім’я цьому медичному закладу, то він може бути названий тільки на честь Бориса Петровича».
 
Ігор Лех ("Батьківщина"):
"Наша фракція навряд чи буде підтримувати такий проект рішення. З одного боку у нас до Бориса Клімчука є багато позитиу. Я сам дуже тепло ставлюся до нього як до людини. Але стерти те, що він був у Партії регіонів також не можна. Зараз взагалі йде до того, що колишні регіонали повертаються. Це не є нормально. Клімчук - людина поважна і з харизмою. Однак сьогодні питання це чіпати не варто.
 
Юрій Ройко (Радикальна партія Ляшка):
"Поки що це лише проект рішення. Я поважаю Клімчука як знакову особистість для Волині. Але не той час зараз, аби присвоїти його ім'я Волинському обласному перинатальному центру. А пояснення тут дуже просте. Корінь війни і проблем, які спіткали Україну за останні роки лежить у Януковичу і його партії. Так склалося, що саме Борис Клімчук служив Партії регіонів і Януковичу. Тому я особисто голосувати за це питання не буду".
Нагадаємо, на Волині хочуть назвати комунальний заклад «Волинський обласний перинатальний центр» на честь ставленика «Партії Регіонів», колишнього голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.
Підготував Петро Герасименко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити