image
 |  18 29 Червня 2019 | 15:52

Чи потрібно сплачувати екологічний збір при в'їзді в Шацький парк?

Чисті води, заповідні зони, пляжі, рекреаційні пункти, облаштовані працівниками парку екологічні стежки та велодоріжки - все це та багато іншого є візитівкою Шацького національного природного парку. 
Усе це потребує охорони, догляду та оновлення, що тягне за собою чималі фінансові витрати. Тому внески з екологічного збору є дуже важливим для збереження необхідних санітарних норм та розвитку інфраструктури парку. - повідомляють у прес-службі Шацького НПП, у минулорічному пості на сторінці у Фейсбук.
Так, як офійціно немає інформації від Шацького НПП стосовно діяльності екологічного пості, в соціальній мережі Фейсбук у спільноті «Луцьк то є Луцьк» розгорілась дискусія, наскільки є обов'язковим сплата еколгічного збору при в'їзді в Шацький парк.
«Друзі, хто бував уже на Світязі або Шацьку, чи доводилось Вам платити так званий «екологічний збір» та чи діє цей пост?», - поцікавився Андрій Білан.
Bodyk Alexeev: 25 грн з машини, та 5 грн з людини
Марічка Гріф: Кажуть,що не законно,але хотілося б почути ,хто знає чому?І як правильно себе захистити)
Anna Shorshyna: Незаконно на підставі ст.13 Конституції України.
Vladimir Petrina: Проїзджайте не зупиняючись, та й все.
Сергей стрельцов: Це добровільний внесок. Платити не обов'язково,і ставати теж.
Роман Семанюк: Потрібно їхати ввечері. Ввечері немає ЄКОЛОГІЧНОГО ЗБОРУ
Оксана Петрук: Діє, доводилось. Вони самі знають, що не мають права зупиняти, тому зупиняють не дуже активно) Але цього року була я в наметовому містечку і була вражена, що нарешті видають справжні чеки.
Геннадий Насонов: Не шкода тих грошей, але дуже хотілось би що вони йшли на користь відпочиваючим...
Nadin Makovska-Vlasyuk: Так,25 грн за авто і 5 грн за особу,яка заїзджає. Чек дають.
Валя Марценюк: ми їхали о сьомій ранку на посту взагалі нікого не було.
Lutsk Lash: Минулого тижня платили, майже два тижні тому знак стоп не стояв, а оце поставили і всіх зупиняли.
Роман Остапчук: Вам що жалко тих паро гривень ми заплатили 35грн. Но зато відпочивали в чистоті сміття вивозять вчасно. 👍👍👍 Не будьте такими скупими. Ви ж те сміття додому не везете.
Петр Сенько: Пост діючий, але я проїхав мимо:)
Юрий Яровка: Кошти сплатити не шкода,аби знати ,що вони дійсно витраченні на природо-охоронні заходи.
І бажанно стенд з фото-звітом,на самому пості.
Nazar Nazar: Прочитав коменти і ох....в. Вам шкода заплатити тих пару грн (з авто приблизно 50-60грн). Ви на пиво більше тратите.
Андрій Лисий: Плата за відвідування Шацького національного природного парку береться законно. А зупиняти автомобілі працівники ШНПП не мають права, виключно працівники поліції, хоч ст. 35 " Закону про поліцію" забороняє безпідставну зупинку автотранспортних засобів. Працівники поліції в прошлому і цьому році не задіяні. В зв'язку з вищесказаним зупинка автотранспорту працівниками ШНПП на добровільній основі.
Богдан Жишко: Минулого року платив збір. Кажуть, що все законно .

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити