image
 |  0 13 Березня 2019 | 17:55

Чи варто щодня користуватися пастами для відбілювання зубів

Зубну пасту людина використовує двічі на день, тому вона є найпопулярнішою у дотриманні гігієни. Є два види зубних паст – гігієнічні та лікувально-профілактичні.

Пастами для відбілювання зубів щодня не можна користуватися. Вони містять ферменти, які легко видаляють зубний наліт та пошкоджують емаль. Фахівці рекомендують використовувати їх лише 1-2 рази на тиждень, - пише "Здоров'я 24".

Кожного дня можна використовувати гігієнічні пасти, а лікувально-профілактичні має рекомендувати експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жувальна гумка і прохолодне повітря в квартирі: що робити при болі в горлі

Людям з чутливими зубами підійде паста, яка знижує чутливість. Антибактеріальна зубна паста потрібна тим, у кого швидко утворюється наліт.

Якщо ясна кровоточать, то треба обрати пасту для здорових ясен. Якщо є всі перечислені проблеми, то людині підходить комбінована зубна паста.

Слід звертати увагу на склад пасти. Якщо вона містить триклозан, то не варто її купувати. Цей компонент дезінфікує ротову порожнину, але так ретельно, що гинуть і хороші бактерії. Він також робить організм стійким до антибіотиків інфекцій.

В складі пасти не має бути лаурилсульфат натрію (sodium lauryl sulfate, SLS). При виборі зубної пасти треба довіритися своїм відчуттям. Важливо при чищенні зубів відчувати комфорт. Якщо є дискомфорт від запаху пасти, або після її використання на слизовій порожнини рота з'являється неприємна плівка, її краще замінити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити