image
 |  0 12 Березня 2019 | 14:58

Жувальна гумка і прохолодне повітря в квартирі: що робити при болі в горлі

Знати, що робити, коли горло болить, дуже важливо, адже такий недуг вибиває людину зі звичної колії.

ЛОР-лікар Дмитро Власенко розповів, що потрібно робити при болі в горлі, - пише 24 канал.

Якщо горло захворіло, немає кашлю або нежиті, температура вище 38.3, і болять шийні лімфовузли, – варто звернутися до лікаря. Це може бути ангіна, бактеріальний тонзиліт і може знадобитися антибіотик.

До візиту лікаря можна випити системне знеболювальне на основі ібупрофену та парацетамолу - для дитини та препарати на основі диклофенаку, німесуліду, тощо - для людей старше 14 років.

Якщо ж немає температури, нежиті, кашлю та болю у лімфовузлах, то, швидше за все, це вірусний процес.

У такому випадку, якщо біль не сильно виражений то досить немедикаментозних заходів: 1. багато пити, в теплому або холодному вигляді: чай, вода, компот, молоко; 2. уникати окропу, соків, газованих напоїв, бо вони можуть обпалювати і без того постраждалу слизову оболонку; 3. взяти жувальну гумку з ксилітом або льодяники; 4. створити вологе (40-70%) та прохолодне (18-20°C) повітря в кімнаті, де перебуваєте. Прогулянки на повітрі також хороші.

Якщо біль не припиняється і посилюється вночі, тоді варто прийняти системний анальгетик: парацетамол або ібупрофен для дитини, для дорослого список розширений: німесулід, диклофенак, кеторолак, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які хвороби ховаються за «діагнозом» вегето-судинна дистонія

Якщо цього мало, можна застосувати спреї та розчини для полоскання на основі бензидаміну гідрохлориду. Решта препаратів групи не мають поки доведеної ефективності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити