image
 |  32 19 Червня 2019 | 08:58

Чи впливає велика різниця у віці на стосунки

Чи доводилося вам раніше закохуватися в людину, яка значно молодша або старша за вас? Повірте, ви не єдині, хто стикався з такою проблемою. Не забувайте, що вік має значення лише в тому випадку, якщо ви самі приділяєте йому надто багато уваги. 

Про це пише Моє здоров'я.

Попри те, що багато людей запевняє, що вік – це лише число, коли йдеться про кохання, більшість однаково надає великого значення цьому фактору під час розвитку романтичних стосунків. Упередження на кшталт: “За кілька років він буде старим чоловіком” або “Що станеться, коли нам доведеться зіткнутися із суворою реальністю?” і є коренем проблеми. 

Утім, вік нашого потенційного партнера не повинен стати причиною викреслити цю людину зі свого життя. Якщо ви справді відчуваєте щось до цієї людини, дослухайтеся до свого серця та дозвольте життю йти своєю чергою. 

Коли страх перед плітками керує вашим життям… 

Іноді стосунки з різницею у віці підходять кінця виключно через те, що обидва парнери від самого початку не вірили у щасливе спільне майбутнє. Часто в такому завершенні стосунків можна звинуватити інших членів суспільства чи навіть близьких родичів і друзів. Ми не любимо це визнавати, проте насправді думка інших людей з нашого оточення має на нас вагомий вплив. 

Погодьтеся, що навіть за таких умов ми майже завжди оптимістично налаштовані на початку стосунків. Ні для кого не таємниця, що перші кілька тижнів чи місяців стосунків видаються нам більш безхмарними, адже ми ідеалізуємо свого партнера та щиро віримо в те, що наші стосунки будуть бездоганними.

Початок стосунків – це той період, коли закоханій парі навіть море по коліно. Утім, коли ми знімаємо рожеві окуляри, перед нами постає складне запитання: “А що скажуть про мої стосунки інші люди?” 

Ось кілька типових страхів, які турбують пару з різницею у віці: 

“Чи готовий/-а я стати опікуном для свого партнера?” 

Якщо партнер є значно старшим за вас, цілком природно турбуватися про те, що одного дня вам доведеться стати для нього чи неї опікуном. Такі думки справді можуть завести у глухий кут, проте не варто забувати, що життя є дуже непередбачуваним. 

Для прикладу, партнер може бути вашим однолітком, проте втратити дієздатність через аварію або побутову травму. Байдуже, наскільки ви намагаєтеся спланувати та передбачити кожен день, ніхто не знає, що принесе завтра. 

“Якщо я матиму надто незрілий вигляд поруч зі старшим партнером?” 

Цей страх також є одним з найбільш поширений. Для того, щоб його позбутися, радимо запам’ятати одну просту істину: зрілість не визначається кількістю днів народжень, які ви відсвяткували за своє життя. 

Насправді навіть 40-річна людина може поводитися незріло, тоді як 20-річна людина буде поводити себе як досвідчений мудрець. Саме тому насправді вік є лише числом не лише тоді, коли йдеться про кохання, але й тоді, коли ми говоримо про зрілість. 

“А що, якщо пристрасть між нами зникне?” 

Найчастіше коли ми ставимо це запитання, то маємо на увазі саме зовнішність партнера. Звісно, фізична привабливість також має значення, проте щире кохання – це значно більше, ніж сексуальне притяжіння. 

Рано чи пізно кожна людина втратить свою привабливу зовнішність. Якщо особа вас кохає за те, ким ви є, ваша зовнішність для неї не матиме жодного значення. Гарний партнер кохатиме вас за розум та особистісні риси. Не забувайте, що приваблива зовнішність – це лише красива обгортка, яка з часом зітреться. 

Якщо ви закохані, вік має значення лише якщо ви самі звертаєте на нього увагу 

На завершення ми б хотіли зробити висновок, що вік – це більше, аніж число, лише в тому випадку, якщо ви дозволите хибним віруванням та упередженням взяти над вами гору. Подумайте, скільки разів ви чули від оточення, що протилежності притягуються. Мабуть, для деяких пар такий розклад справді працює, хоча зазвичай стосунки з ворожо налаштованими одне до одного людьми рідко бувають успішними. 

Необхідно звільнитися від міфів та пліток, які не дозволяють вам жити повноцінним життям та кохати свого партнера, яким би він не був. Вік, фізичні особливості та стан здоров’я не мають жодного значення. Не варто мінімізувати значення любові. Немає нічого поганого в тому, що 20-річна людина закохається в 40-річну. Єдине, що справді має значення – це те, щоб пара була по-справжньому щасливою. 

Що нам принесе завтрашній день? Ніхто не знає насправді, проте ми можемо бути впевненими в тому, що ніщо не триватиме вічно. Вікова різниця між партнерами не завжди призводить до розриву, цей фактор є лише одним з десятків інших. 

Якщо ви приділяєте надто багато значення віку, то самотужки позбавляєте себе можливості встановити гарні стосунки та пізнати справжнє кохання. Любов є змінною величиною, вона здатна не лише дивувати, але і розширювати межі нашої уяви. Не намагайтеся відмовитися від почуттів, адже кохання дуже часто приходить неочікувано і має зовсім інший вигляд, аніж ми малюємо у своїй уяві. 

Надаючи віку надто багато значення, ви ставите на своєму коханні кінцевий термін придатності. Повірте, замість того, щоб насолоджуватися стосунками, ви самі позбавляєте себе шансу на щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому коти муркочуть і чим корисне мурчання для людини?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити