image
 |  9 16 Лютого 2022 | 23:31

Чи законне будівництво під стінами Луцького замку?

У Луцьку просять перевірити законність будівництва поблизу мурів Луцького замку.

Про це йдеться на сайті «Відкрите місто».

Як йдеться у зверненні, поблизу Луцького замку, фактично в радіусі ста метрів, за будинком Пузини, збудували приміщення та залили фундаменти. На території панує хаос, розкидані дрова, сміття, дошки з будівництва.

Таку «красу» можна побачити з мурів Луцького замку. Чи законне будівництво та чи проводили археологічні дослідження перед початком робіт, про це просять з’ясувати у відповідних органів влади.

«Просимо перевірити законність будівництва в історичній частині міста, в 100 метрах від Луцького замку. Поблизу будинка Пузини і Монастиря шариток. Між будинками, 19 та 21, що за адресою Кафедральні, позаду руїн будинку №21, на землі комунальної власності, що перебуває в оренді релігійної організації (0710100000:11:101:0073). Просимо надати інформацію чи проводились археологічні дослідження даної земельної ділянки, чи надавала Луцька міська рада дозвіл на початок будівництва (містобудівні умови)», - йдеться у тексті звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адміністрація «Старий Луцьк» не в змозі очистити стіни замку від написів вандалів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували неймовірне відео Старого міста з висоти

До слова, минулого року у Луцьку під час досліджень північного муру колишнього монастиря шариток на вулиці Кафедральній науковці відшукали 300 одиниць археологічних знахідок.

Серед знайденого археологічного матеріалу – зразки цегли із цоколя, керамічні декори з тавром WIELICK, ковані чотирикутні цвяхи, підкова, скляний та керамічний посуд часу будівництва та побутування монастиря.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити