image
 |  0 4 Серпня 2021 | 21:13

Чи запровадять у школах уроки сексуального виховання?

У шкільній програмі для загальноосвітніх закладів будуть предмети для сексуального виховання дітей. Однак через брак часу окремі дисципліні не вводитимуть.

Брак інформації щодо цієї теми негативно впливає на суспільство, сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю "Слово і діло".

"Дитина в будь-якому випадку має бути гармонійно розвинена. Колись в Радянському Союзі це була заборонена тема, незручна. Але брак інформації негативно відбивається потім на суспільстві. Це звичайна у всьому світі тема, яку ніхто не порушує так гостро. Вона імплементована в нормальне життя специфічними уроками. У нас, наприклад, є уроки "Я, моє здоров'я, моє життя", "Захисти себе від ВІЛ". Це - теж сексуальне виховання, це певна культура взаємин між чоловіком і жінкою, це життєві нормальні природні речі, які імплементовані в певні базові програми освітні, і нічого страшного тут немає", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергове «покращення» від Зеленського: експерти прогнозують підвищення тарифів на опалення до 70%

За його словами, у програмі немає часу для введення окремих дисциплін.

"У нас є ще хімія, біологія, фізика, математика, фізичне виховання, праця, образотворче мистецтво, спів. 30 годин в середньому на всі дисципліни, за кожну годину вчителі "б'ються" - багато всього не охопиш. Тому є інтегровані освітні програми, інтегровані курси, які в рамках, наприклад, біології, основ здоров'я формують специфічні теми", - пояснив Шкарлет.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити