image
 |  0 30 Жовтня 2023 | 14:18

Чи зросте ціна на газ цієї зими

Цієї зими збільшення тарифів на газ для населення і для підприємств не буде.

Залишаться регульовані ціни. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Він запевнив, що взимку залишаться регульовані ціни - тобто ціни не збільшуються як для населення, так і для підприємств теплокомуненерго.

"В цьому плані не треба перейматися цим питанням. Але, якщо говорити про розвиток енергетичної системи України, модернізацію, кроки вперед, то маємо дбати про питання, які стосуються все ж таки ринку енергії і впровадження ринкових механізмів", – сказав Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тувинці на росіян: рядах окупантів почастішали етнічні конфлікти

Він також сказав, коли відбудеться ринкове регулювання ціни на газ.

"Це, безумовно, питання, яке має вирішуватися виключно при стабілізації ситуації, в першу чергу військової стабілізації. Тому я б зараз його не піднімав, щоби нікого не лякати. Але, безумовно, для того, щоб розвинути суттєво енергетичну структуру, інфраструктуру України, маємо запроваджувати ринкові механізми. І, безумовно, ця реформа є ключовою", - додав очільник "Нафтогазу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити