image
 |  4 19 Червня 2019 | 21:23

Чим корисна для здоров'я звичайна вода

Людство протягом багатьох століть тамувало спрагу за допомогою звичайної питної води. Але не все так просто в сучасному світі, яким правлять газовані напої, алкоголь і кофеїн. Вживаючи їх, ми забуваємо про те, що звичайна вода життєво необхідна для нашого організму. Чому?

Про це пише korysna.info.

Покращує і омолоджує шкіру

Щоденне вживання питної води призводить до поліпшення життєдіяльності клітин, зволожує шкіру зсередини, підвищує її еластичність, запобігає сухості.

Виводить з організму токсини

Нирки є природним «фільтром» організму. Ця їхня здатність безпосередньо залежить від кількості води, що випивається людиною.

Знижує ризик серцевого нападу

У людей, що випивають, як мінімум, 5 склянок простої води на день, знижується ризик серцевих нападів порівняно з тими, хто випиває за цей же час лише 2 склянки води.

Є «змазкою» для суглобів і м’язів

Вода – основний матеріал для утворення спеціальної рідини, яка є своєрідною «змазкою» для суглобів і м’язів. Нестача води в організмі призводить до м’язових спазмів. Для їх запобігання слід пити воду до, під час і після занять спортом.

Відновлює енергію

У середньому протягом дня людина втрачає близько 10 склянок рідини (під час процесів потовиділення, дихання, сечовипускання і дефекації). Навіть найменше зневоднення може обернутися втратою концентрації уваги, головними болями, дратівливістю і втомою.

Рівень кисню у кровоносній системі безпосередньо залежить від кількості води, що випивається: чим більше кисню міститься в організмі, тим більше жиру буде спалюватися для утворення енергії, а при малій кількості кисню організм не зможе «утилізувати» жир і перетворити його в енергію.

Підтримує травну систему

Вода запобігає утворенню запорів і бере участь в хімічних реакціях процесу травлення.

Зменшує ризик захворювань та інфекцій

Клітини тіла постійно недоотримують потрібну кількість води, що веде до зниження їх життєвої активності та відкриває шлях до виникнення різних захворювань через загальне зниження імунітету.

Регулює температуру тіла

Вода регулює «систему охолодження» організму. Після активних занять спортом розпарені і пітні спортсмени часто накидаються на так звані «спортивні» напої. Але вода «працює» краще розрекламованої газованої води з цукром.

Спалює жир і «ліпить» нові м’язи

Чим менше калорій згорить і перетвориться в енергію для створення нових м’язів, тим більше їх «відкладеться» в організмі у вигляді зайвого жиру.

Покращує загальне самопочуття

Вода допомагає контролювати жар, заповнюючи втрачену організмом рідину і виводячи слиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи впливає велика різниця у віці на стосунки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити