image
 |  5 2 Червня 2022 | 21:11

Чим швидше матимемо достатню кількість далекобійної високоточної зброї, тим швидше зможемо переходити в контрнаступ – заступник комбата «Карпатська Січ»

Доволі напруженою залишається ситуація на ізюмському напрямку. Ворог не припиняє обстрілів з артилерії та важкої техніки. Шквальним вогнем поливає не тільки позиції, що надійно тримають українські військові, а й цивільні об’єкти та населені пункти.

Про це в етері телеканалу «Еспресо» розповіла заступник командира добровольчого батальйону «Карпатська Січ» «Легіону Свободи» Марія Чашка.

«Цієї ночі, зокрема, був черговий обстріл касетною артилерією. В нашому підрозділі «Карпатська Січ», на щастя, за останню добу немає втрат. Проте за останніх три доби є четверо поранених. Вони всі вже в шпиталі. Отримують допомогу. З ними все буде гаразд!», - наголосила.

Найбільше, зазначила Чашка, від обстрілів важкою артилерією та авіацією потерпає Барвінкове. Його захоплення для окупантів - стратегічно важливе. У містечку ще залишається чимало цивільних. Декотрі з них узагалі відмовляються кудись їхати. Їм військові пояснюють, як треба, приміром, укриватися, допомагають продуктами, надають при потребі медичну допомогу, підтримують, чим можуть.

«Був випадок, коли сім’я з двох людей похилого віку не хотіла виїжджати. Вони потрапили під інтенсивний обстріл. Чоловікові пошкодило ноги. Він залишився, на жаль, без кінцівок. Наші медики їм обом врятували життя. Евакуювали. Але ситуація була доволі складна та небезпечна. Тому краще цивільним перебувати у безпечному місці, щоб військові могли якісно виконувати свої завдання».

Чашка наголосила: якщо мешканці котрогось із населених пунктів звертається з проханням допомогти в евакуації, то, незважаючи на обстановка, до них обов’язково скеровується група бійців, яка їх евакуює. За побажанням цивільних можуть передати в руки волонтерів «Легіону Свободи», котрі допоможуть їм облаштуватися чи вивезуть кудись далі.

За словами Чашки, інтенсивність ворожих обстрілів на ізюмському напрямку значно зростає у нічний час. Періодично орки навіть роблять спроби прориву. Всі вони – абсолютно безуспішні. Проте ворога, акцентувала, не варто недооцінювати.

«Зброя у них є. Техніка у них є. Не завжди нова, але її не мало. Вибити їх із будь-якого населеного пункту буде не просто. Проте в нас також є доволі багато техніки, якою можемо вже переходити в контрнаступ. Так, її поки що недостатньо. Хотілось би, звичайно, значно більше, бо тоді й ефективність наших дій була би значно вищою. Тож, чим швидше матимемо достатню кількість далекобійної високоточної зброї, тим швидше зможемо переходити в контрнаступ і звільняти наші території», - резюмувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всім потрібне зерно. А нам потрібна Україна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити