image
 |  0 12 Лютого 2019 | 17:18

Чиновники набрехали в деклараціях на 8,6 мільярда гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що посадовці у своїх деклараціях зазначили недостовірні відомості на загальну суму понад 8,6 мільярда гривень.

Такі результати перевірок декларацій оприлюднило НАЗК 12 лютого.

Зазначається, що протягом 2017-2018 років у сфері фінансового контролю агенція склала 273 обґрунтовані висновки, з них 99 – щодо декларування недостовірних відомостей, 5 – щодо незаконного збагачення, 169 – щодо умисного неподання декларацій.

Відповідно до закону, лише у 2018 році, направлено обґрунтованих висновків до: НАБУ - 40, до Національної поліції - 178 і до органів прокуратури – 36.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцера Нацгвардії спіймали на хабарі

Також було складено та направлено до суду 356 протоколів про адміністративні правопорушення: 22 – декларування недостовірних відомостей, 179 – несвоєчасність подання декларації, 155 – порушення порядку повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Водночас НАЗК зазначає, що за законом не має функцій слідства, права бути суб’єктом судового процесу і не є каральним органом.

"На Національне агентство законодавством покладена превентивна місія запобігання корупції, формування в суспільстві культури доброчесності та нульової терпимості до проявів корупції", – резюмується в заяві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити