image
 |  0 7 Серпня 2019 | 11:17

Чиновниця Луцької міськради, яка попалася на хабарі, пішла на лікарняний

Чиновниця відділу департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради, яку затримали на хабарі 22 липня, пішла на лікарняний.  

Про це під час засідання виконкому повідомив виконувач обов'язки мера Луцька Григорій Пустовіт.

"Це ганебно коли посадові особи займаються шахрайством. Удвічі ганебно, що це стосується учасників бойових дій. Ми дочекаємось вироку. Цій людині вже немає місця у міській раді. Незважаючи, що вона зараз на лікарняному. Одна ложка дьогтю псує все, що ми зробили. Людина пропрацювала у міській раді 20 років і пішла на злочин. Думаю вашому відділу доведеться дуже довго відмиватися від цієї плями. Треба організувати профілактичну роботу по всіх відділах та управліннях. Довести неприпустимість корупції та шахрайства", - заявив Григорій Пустовіт.

Начальник відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Геннадій Козюта визнав проблему. Він вибачився перед лучанами і міською радою. Проте зауважив, що не може дивитися у душу кожному працівнику.

Нагадаємо, що 22 липня спеціаліста одного з відділів департаменту житлово-комунального господарства Луцькради спіймали на хабарі 1000 доларів. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисницею за свої «послуги» дві тисячі американських доларів. Першу половину від вказаної суми хабаря посадовець мала отримати за призначення грошової компенсації, другу – після одержання громадянином встановленої законом виплати. Чиновниця налагодила механізм вимагання грошей від громадян – учасників бойових дій за постановку на квартирний облік та сприяння у безперешкодній виплаті грошової компенсації за придбання житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто в Держекоінспекції Волинської області вимагав хабар

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити