image
 |  2 1 Грудня 2019 | 21:38

Чия «Циганочка» краща? – у Луцьку відбувся фестиваль нацменшин (ВІДЕО)

Уже в третє на Волині проводиться фестиваль нацменшин, цьогоріч він зібрав понад 250 учасників з усієї області.

Про це розповіла директорка Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, голова журі конкурсу Оксана Дідик.

На засіданні журі визначать кращих учасників заходу, - кращі колективи і солісти отримають подарунки, - інформує Суспільне Волині.

«Фестиваль проводиться у двох номінаціях: «Вокал» і «Хореографія». У номінації «Хореографія» представлені 15 колективів з області і це досить багато, адже це - чеські, польські, вірменські інші танці, а також ще багато номерів інших народностей. А у вокалі у нас - понад 40 номінантів», - розповіла директорка Волинського центру естетичного виховання Оксана Дідик.

Хореографічний колектив з Іваничівського району підготував танець ромської нацменшини. «Циганочку» танцювали і діти з колективу селища Головне Любомльського району.

«Ми готували цей танець 1,5 місяці, тому що дуже велике бажання в дітей було, костюми в основному за спонсорські кошти батьків, ну але і нам на школу виділили теж гроші, тому діти на сцені - такі красиві», - розповідає керівниця хореографічного гуртка Олена Торчило.

Чеську народну культуру представляли члени товариства «Матіце Волинська», серед яких Софія Бондар і Михайло Андрійчук.

«Ми сьогодні співали представляли чеську культуру у вигляді співу, фестивалю, де ми отримали призове місце, подарунки. Я в чеському товаристві вже другий рік, тут мені дуже подобається, тому що тут - приємні вчителі, які навчають і чеській мові, і чеському народному танцю. І сьогодні ми показували один із наших вокально-танцювальних номерів», - додає учасниця фестивалю Софія Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не знають, чий Крим»: у Львові скасували концерт гурту «Врємя і Стєкло»

Учасник фестивалю Михайло Андрійчук запевняє, що його походження – чех.

«Моя бабуся також чешка, і всі родичі живуть там, в Чехії. І я б також хотів продовжувати наші сімейні традиції. Ми часто збираємось разом, святкуємо чеські свята, любимо чеську музику».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити