image
 |  2 29 Лютого 2020 | 12:36

Чому какао - корисний напій?

Какао зігріває і дарує приємні хвилини насолоди смаком. Але, разом з цим, в какао прихована велика користь для нашого організму.

Напій багатий на фенілефіламін - найпотужніший антидепресант. Він дарує прекрасний настрій і заряджає оптимізмом. Лікарі рекомендують пити какао студентам і школярам в період іспитів, а також спортсменам при підготовці до змагань. Він підвищує розумову і фізичну активність, - передає "Контракты.ua".

Теобромін дає тонізуючий ефект, заряджаючи енергією і підвищує працездатність. Діє він м'якше, ніж кофеїн. Саме тому пити какао можна навіть тим, кому лікарі заборонили торкатися до кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна брусниця?

А залізо і цинк - рятують від анемії і проблем з кроветворением.

Пігмент меланін, що є в какао - поглинає теплові промені, захищає шкіру від ультрафіолетових і інфрачервоних променів, допомагає уникнути влітку перегрівання і сонячних ударів і опіків.

Какао не рекомендують людям з хворобами нервової та серцево-судинної систем, які страждають на подагру, сечокислий діатез, цукровий діабет, хвороби нирок і печінки. А також какао пити з обережністю потрібно алергікам і людям з підвищеним виділенням шлункового соку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити