image
 |  95 11 Липня 2021 | 22:47

Чому корисно сало вранці? 5 причин їсти цей продукт, навіть якщо ви на дієті

На перший погляд сало завдає великої шкоди організму. Однак, останнім часом дієтологи рекомендують включити цей продукт в щоденний раціон.

Про це повідомляє «u-news.com.ua».

Сало можна вживати разом з сирими овочами, заправлених нерафінованою соняшниковою олією і натуральним оцтом (яблучним або виноградним), який є сильним антиоксидантом.

Але головне не зловживати салом - якщо з'їсте більше, надлишки відкладуться на підшкірній жировій тканині. Для дорослої людини добова норма - 10-30 грам. Ще один цікавий факт - більше користі від сала ви отримаєте з'ївши шматочок натщесерце. І ось кілька причин.

Сало стимулює вироблення жовчі

Дієтологи радять вживати цей продукт саме вранці: сало стимулює вироблення жовчі, тим самим сприяючи нормальному травленню.

Сало очищає судини і захищає від утворення бляшок

У підшкірному жирі свині міститься величезна кількість жиророзчинних вітамінів - А, D, Е, а також ненасичених жирних кислот. Саме ці речовини разом очищають судини від холестеринових бляшок. Сало корисно при легеневих захворюваннях, воно виводить з організму важкі метали, очищає кровоносні судини, володіє протипухлинними властивостями, в ньому не живуть гельмінти-паразити.

Сало корисно для розуму

Лецитин, що входить до його складу, корисний для судин головного мозку. Тому, якщо «не включилися» в роботу або не можете сконцентруватися, з'їжте шматочок.

Все для імунітету

Сало містить «корисний» холестерин і жири, які беруть активну участь у розвитку клітинних мембран, необхідних для побудови імунітету. З'їдаючи всього шматочок сала вранці ви будете менше хворіти. До речі, в сало при солінні додають ще й часник, який взагалі незамінний в холодну пору року і може стати відмінною антигрипозною профілактикою.

Перекус салом замість пиріжків

Шматочок сала - прекрасний «снек» в робочий час. Воно добре засвоюється, що не перевантажує печінку і дає аж 9 кілокалорій енергії на 1 грам продукту. Це набагато корисніше, ніж навіть ковбаса, булочка або пиріжки. Недарма саме сало беруть з собою в походи і на польові роботи. Воно дає величезну кількість енергії, яку складно отримати від інших продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар назвав продукт, який перешкоджає утворенню тромбів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити