image
 |  2 25 Травня 2018 | 12:00

Чому люди бояться? — відповідь психолога

Страх заважає бути щасливим, вважає психолог Михайло Лабковський.
Через власні страхи люди відмовляються від власних мрій і цілей, пише фахівець на своїй сторінці в Instagram.
"Страх - це древній механізм. Він був потрібний для виживання. Страх допомагав втекти від хижака або захиститися від ворога. У 21-му столітті ми вже не бігаємо від мамонтів, але все ще боїмося. Причому з такою ж інтенсивністю, що й наші предки. Тільки ось мамонта поблизу немає. А що або хто нам цього "мамонта" замінює? та ніхто", - пише психолог.

У реальному житті мало загроз, через які люди мали б не спати ночами, хвилюватися і боятися.
"Причин тут багато. Основна - це звичка бояться. Якщо людина виховала в собі постійне занепокоєння, якщо вона звикла смикатися з приводу, а в родині це ще і культивувалося, то вже в дорослому житті ця емоція буде йти з ним рука об руку. І цю емоцію постійно треба у чомусь розміщувати: у стосунках, у роботі, у власних дітях ", - наводить приклад Лабковской.

Щоб побороти страх, потрібно працювати над собою, радить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Думка психолога про покарання дітей ременем


"Страх можна побороти. Це не так складно. Досить вміти себе розуміти, розбиратися в коренях свого занепокоєння і усвідомлювати, що воно не в реальному житті, а в голові", - каже Лабковський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити