image
 |  0 17 Квітня 2019 | 21:44

Чому не варто часто міняти лікарів і від яких медиків потрібно «тікати»

Вибрати лікаря – це дуже важливе рішення, від якого залежить здоров’я людини.

Про це пише Твоє місто.

Часта зміна лікарів та бігання по різних медиках не дають позитивного результату, а навпаки можуть привести до негативних наслідків. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів завідувач педіатричного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ярема Возниця.

«Коли ми читаємо лекції вагітним жінкам, я кажу, що треба вибрати одного лікаря і до нього ходити. Тому що Гіппократ 2,5 тисячі років тому сказав, що ніщо так не шкодить здоров’ю, як часта зміна лікарів і багато лікарів», — сказав він. За його словами, є люди, які можуть відвідувати лікаря два рази на тиждень і за місяць назбирують 15 різних лікарів — і тоді вже виходить дуже погана річ. Ярема Возниця наголосив, що треба мати постійного лікаря, але питання полягає втому, як його вибрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку в учня виявили небезпечну інфекцію

«Це дуже важливе рішення, бо від цього може залежати ваше здоров’я і навіть життя. Не хочу сказати, що так важливо, як обирати жінку чи чоловіка, але дуже важливо. Ви, напевно, маєте знайомих, друзів, колег — попитати і поговорити з ними, як цей лікар лікував, як спілкувався», — каже Ярема Возниця.

Водночас він наголосив на тому, що 50% успіху будь якого лікаря залежить від етичних моментів, однак з цим пунктом в Україні поки що чималі проблеми. Зокрема, лікар повинен виписувати рецепти на спеціалізованих бланках з відповідними реквізитами, а не на листочках з рекламних блокнотів.

«Нема варіантів — мусить бути природній відбір. На карточці, яку вам видає лікар, має бути чітко його ім’я та прізвище, місце праці, посада, спеціальність, підпис і телефон. І має бути виписаний діагноз, відповідна терапія і телефон лікаря. Це заведено у всьому світі. Якщо цього немає, а є перелік препаратів на якомусь рекламному листочку, то від такого лікаря треба тікати», — наголосив Ярема Возниця.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити