image
 |  2 8 Червня 2018 | 17:09

Пояснили небезпеку холодного душу у спекотні дні

Якщо ви повернулись додому із спекотної вулиці, не варто одразу бігти під холодний душ. Він у спеку може погіршити стан здоров'я.
Про це пише "Рівне вечірнє".
Різкий перепад температур може стати причиною загострення проблем із серцем і судинами. Крім того, такий душ загрожує появою простудних симптомів, зазначають фахівці. І додають, що потрібно почекати хвилин десять, поки організм хоч трохи охолоне.
В умовах спеки й задухи людське тіло активно втрачає рідину, разом з якою його залишають корисні мікроелементи, а значить, і життєві сили. Холодний душ для тіла, розігрітого сонячними променями, — це додатковий стрес, який може остаточно знищити систему захисту. Прохолодний душ у спеку — це справжній шок для серцево-судинної системи.
Медики зауважують, що людям, які страждають на серцеві недуги і мають проблеми з тиском або судинною системою, різкі перепади температур загрожують значним і раптовим погіршенням самопочуття. Їм показаний тільки теплий душ. Навіть здоровим людям, вважають лікарі, краще приймати душ саме теплий, а не холодний.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити