image
 |  0 9 Липня 2020 | 13:05

Чому політики почали більше матюкатися

Політичний консультант Петро Охотін розповів, чому українські політики почали більше матюкатися.

Його спитали, навіщо нардеп Олександр Дубінський та інші політики публічно використовують лайку, - передає НВ.

"У даному разі Дубінський повністю повторює те, що свого часу в Російській Федерації використовував Володимир Жириновський. Тобто це нібито таке "правдорубство". Гра на те, що людина говорить без цензури та різних рамок - певній частині електорату це подобається. Більш за все тим, хто не обтяжений зайвою освітою, втомився і розчарувався в істеблішменті. І певною мірою це "заходить", - сказав Охотін.

Політики використовують для комунікації Instagram або YouTube. Це створює ілюзію, що блогер особисто розмовляє з людиною.

Фракція "Слуга народу" обіцяла розробити цілий кодекс депутатської етики. Але фракція толком не відреагувала на вислови Дубінського.

"Кодекс етики - це маячня, він ніяк не зможе регулювати дії депутата, це радше відмазка для журналістів. Я думаю, що у фракції просто було ухвалене рішення менше приділяти цьому уваги, для того щоби потім проблема розсмокталася сама собою, оскільки стримати Дубінського буде просто неможливо — це його стиль і те, що приносить йому підписників і перегляди. У разі, коли перед ним постане дилема, що обирати: кодекс етики чи матюки, він просто скаже гостре слівце і пошле кодекс етики у потрібному напрямку", - зазначив Охотін.

Раніше у Верховній Раді вже були політики, які любили матюкатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закупить ліки від коронавірусу

"Одним з основних "королів матюків" був Олександр Волков, який називав фракцію, перепрошую за цитату, "фракцией х*ров-бубликов" та теж любив загнути міцне слівце. Свого часу він був основним мемотворцем і генератором скандальних висловлювань. Тоді система комунікації — телебачення, яке цензорувалося, — дозволяла контролювати, щоби такі вислови менше виходили в ефір і менше потрапляли до непідвладних журналістів. Зараз, в епоху YouTube, Instagram та інтернету, контролювати це неможливо, тому кількість таких перлів буде збільшуватися. Я думаю, що це позитивно, тому що ми бачимо, кого ми дійсно обираємо — і не лише з професійного погляду, а й з погляду їхніх цінностей, моральних якостей і навіть мови, яка багато свідчить про освіту людини", - розповів політичний консультант.

Він вважає, що у майбутньому лайка стане нормованою. Вона фактично повністю легітимізувалася в інтернеті.

"Так трапилося: чим менше стає прозорості, чим менше можна щось регулювати, тим більше розмиваються ці межі. Добре це чи погано? Мені це не подобається, але це тренд", - підсумував Охотін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити