image
 |  25 18 Квітня 2019 | 22:31

Чому виникає смуток після сексу?

Відомо, що у жінок існує психічне явище, назва якого "постсексуальна дисфорія" або "посткоїтальний блюз" або по-простому – "смуток після сексу".

За даними дослідження з 2015 року, 50% жінок хоча б один раз відчували почуття смутку, злості чи образи після сексу, а також гострий дефіцит "обіймів", розповіла "Здоров'ю 24" уролог Дар'я Чернишова.

Причому це зовсім не залежало від того, як пройшов статевий акт, і які стосунки були між партнерами. Але до недавнього часу ніхто не знав, що чоловіки бувають сумними після сексу.

І ось австралійці закінчили перше подібне дослідження, яке проводилося одночасно в багатьох країнах. Виявилося, що 40% чоловіків теж хоча б один раз були засмучені після сексу. Деякі описували це почуття як "смуток, тривога, роздратування або навіть бажання посперечатися/посваритися з партнером".

4% респондентів відповіли, що подібні відчуття виникають у них після кожного статевого акту. Виявилося, що найчастіше подібний смуток відчувають люди, які перебувають у постійному емоційному напруженні й зазнали сексуального насильства коли-небудь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна займатися сексом завжди, коли хочеться

Вчені не можуть точно вказати механізми, які лежать в основі цього феномену. Можливо, причина в зниженні деяких нейромедіаторів після статевого контакту, в підсвідомому відчутті, що "секс – це вульгарно і брудно" або в закінченні інтимності й духовної близькості, яка була в статевому акті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити