image
 |  7 11 Січня 2020 | 13:02

«Чорний ящик» зі збитого українського літака розшифровуватимуть у Франції

Записи з бортового самописця будуть відправлені для розшифровки до Франції.

Записи з бортового самописця українського літака, який помилково збили іранські ВС близько Тегерана, будуть відправлені для розшифровки до Франції.ї

Про це повідомив глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайефар, - передає Shahraranews.

"Записи з чорного ящика українського літака будуть спрямовані до Франції", - сказав він, додавши, що у Ірану є угода про співпрацю з Францією по розшифровці чорних ящиків.

Крім того, Іран попросив Канаду, Францію і США доставити своє програмне і апаратне забезпечення для розшифровки чорного ящика, однак, як заявили в Ірані, вони не погодилися.

Читайте також: «На щастя, українців лише 11»: глава МЗС України шокував заявою щодо загиблих в Ірані

Як повідомлялося, 11 січня Іран визнав, що український "Боїнг" "Міжнародних авіаліній" в Тегерані "ненавмисно збила" іранська ракета.

Нагадаємо, літак Boeing 737 МАУ розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані 8 січня. Лайнер виконував рейс Тегеран-Київ (PS 752). Загинули всі пасажири та екіпаж. За попередньою інформацією, мова йде про 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. На борту перебували громадяни сімох країн: України (11 осіб, включно з дев’ятьма членами екіпажу), Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії. МАУ оприлюднила імена загиблих членів екіпажу та список пасажирів.

Читайте також: Іран визнав, що український літак збили їхні військові

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити